La primera jornada del Campionat d’Espanya a les piscines de Son Hugo ens ha deixat un molt bon sabor de boca: medalles, rècords i grans resultats dels nostres –sempre al capdamunt de totes les classificacions.

El primer en tirar-se a l’aigua ha sigut en Fred Hendrik de Bruijn (+75), plata a la prova dels 800 lliures. També en Jordi Font ha nedat aquesta prova, classificant-se en 5a posició a la categoria +50.

Després, ha sigut el torn dels 400 lliures femenins on la Maria Rosa Llivina (+60) es feia amb la 4a posició, la Cinta Vilanova (+45) aconseguia l’or i el rècord català amb 4:52.54, i la Sabina Martínez (+30) guanyava l’or amb una gran marca 4:44.11.

Poc després, en Cesc Coll (+50) batia el primer rècord d’Espanya del campionat amb uns excel·lents 1:06.32 a la prova dels 100 estils.

El següent rècord nacional no es faria esperar i el signaria la Meri Gonfaus (+40) a la prova dels 200 braça femenins amb 2:51.23. La seva companya, Esther Martínez (+35), ha sigut 4a en aquesta mateixa prova.

Els 200 braça masculins ens han deixat 3 ors: Fred H. de Bruijn (+75), Josep Salom (+55) i Jordi Martínez-Quintanilla (+35). Cal destacar que en Jordi s’ha quedat a tant sols 15 centèsimes del rècord nacional. Poc després, l’Eneko Martos (+30) es feia amb el bronze als 50 esquena.

La prova dels 100 papallona ha tingut dos representants femenines, la Sandra Garcia (+35), bronze; i la Sabina Martínez (+30), plata.

Sens dubte, el millor moment de la jornada ha sigut el viscut durant el relleu femení de 4x50 lliures femenins, +120. La Gina López, la Cinta Vilanova, la Sabina Martínez i la Meri Gonfaus han aconseguit l’inimaginable amb una actuació i remuntada d’escàndol que les ha portat al capdamunt de la classificació. La seva marca, 1:55.63 suposa el rècord català de la prova.

Per últim, el relleu 4x50 lliures masculins +200, format per l’Eneko Martos, el Jordi Martínez-Quintanilla, en Fred H. de Bruijn i en Cesc Coll, han aconseguit una meritòria 7a posició.

En total, han sigut 8 medalles d’or, 2 de plata i 2 de bronze les aconseguides en aquesta primera jornada. A més de 2 rècords nacionals i un català. El nostre equip, d’aquesta manera, se situa provisionalment en 10a posició a la classificació conjunta (7a posició per les noies i 16a pels nois).

Demà més!!! A per totes, campions!!!

 

X